Har du hørt om cupping?

Cupping, en 1000 år gammel detox metode

Når musklerne er spændte og affaldsstofferne hober sig op, så har du brug for en virkelig dyb massageform til at afspænde og udrense din krop. Cupping kan være svaret på dette. Det er en ældgammel behandling som kineserne har forfinet ved at kombinere den med akupunkturens syn på kroppens energibaner.

Muskelspændinger og stagnation i bindevævet er skyld i rigtig mange lidelser i dagligdagen. Mest kendt er selvfølgelig spændingshovedpiner og rygsmerter, men langt alvorligere er det hvis man går med en spænding f.eks. i den ene side af kroppen. Så indretter systemet sig på at kompensere for skævheden og der opstår på lang sigt overbelastning af knogler, brusk og led. Dette giver ømhed, slid og måske inflammation, der kan lede til overbelastning af immunsystemet.

Disse kompensationsreaktioner aflaster den oprindelige kilde til problemerne, så den glider i baggrunden og måske ikke giver nogle mærkbare gener. Symptomerne på spænding vil således ofte vise sig ved symptomer alle mulige andre steder end ved selve oprindelsesstedet. For at finde frem til problemernes kilde må man starte behandlingen der hvor symptomerne viser sig. Når man retter op her, kan kroppen ikke længere kompensere for den oprindelige ubalance. Dette forværrer ofte symptomerne flere andre steder og først når ingen kompensation længere er mulig, vil den bagvedliggende ubalance kunne føles.

Behandling med cupping

Cupping foregår ved at ”kopper” med undertryk placeres på meredianbaner og ømme områder på ryggen eller maven. Huden bliver først smurt godt ind med massage olie så kopperne let kan trækkes langs meridianbanerne og massere de spændte områder, uden at der slippes luft ind. På udvalgte punkter kan kopperne få lov at sidde i 5 – 10 minutter, så affaldsstoffer frigøres og stagnationer løsner.

Hvor almindelig massage trykker musklerne og vævet sammen, virker cupping massage helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres

Cupping er meget egnet til at behandle lidelser som blandt andet:

Lokale muskelspændinger
Bindevævs lidelser som f.eks. appelsinhud
Gammelt arvæv
Stagnationslidelser og ophobninger af affaldsstoffer

En behandling med cupping kan oven i købet betragtes som rent velvære, idet behandlingen ud over at arbejde med din krops symptomer også føles behagelig og afslappende. Cupping er jo ikke bare en lindrende behandling – det er også en massageform.

Da cupping som oftest bruges på ryggen, vil du normalt ligge dejlig afslappet på maven på massagebriksen. Jeg starter altid behandlingen med at give massage med hænderne, dette er for at varme musklerne op og for at lokalisere hvor de værste spændinger sidder. Det skal også foregå i et rolig tempo så musklerne ikke får ”chok” og går i forsvarsposition, hvilket ikke gavner selve behandlingen.

Bivirkninger ved cupping

Du kan få blå mærker, lidt som sugemærker
Ved de første behandlinger kan der opstå ømhed som almindelig massage
Hvis der i starten udrenses mange affaldsstoffer vil disse cirkulere i kroppen indtil de bliver udskilt. Det kan give midlertidig hovedpine og andre udrensningssymptomer

Sørg for at slappe af og drikke rigeligt med væske efter behandlingen kilde: Akupunktør Helle Bruun

Posted on: 12. maj 2015, by :