Stress og hvad så?

Jeg tror ingen af os kan sige sig fri for at ikke have følt sig stresset på et eller andet tidspunkt i livet. Heldigvis så kommer de fleste af os ovenpå og videre igen, men der er nogle der hænger fast og som virkelig kan blive ramt af stress. Stress og ubalance kan føre til depression og livsstilsygdomme, så som hjerte-kar-sygdomme.

omkring 35000 danskere er sygemeldt hver dag pga stress

omkring 430000 danskere - svarende til ca 10 - 12 % har symptomer på alvorlig stress hverdag.

Ca 1400 dør af stress hvert år.

Dette har store menneskelige og økonomiske konsekvenser for samfundet og den enkelte.

Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser.

Skræmmende statistik...

Hvad kan der gøres? Og er det samfundet der skal gøre noget eller den enkelte?

Jeg er ikke i tvivl om at det enkelte menneske kan gøre en hel del for at forebygge stress. Vi er ikke gode til at sige fra og til at sige nej, detter tror jeg er meget vigtigt i kampen mod stress. Det er da også flest kvinder der, statistisk set, lider af stress og depression.

Men hvad kan der gøres? Jeg har selv prøvet at stå i den frygtelige situation, men valgte så at "trække mig selv op efter håret" så at sige. Jeg brugte en masse tid på selvhjælpsbøger, og man kan grine af det eller lade vær, men jeg indså at en forandring skulle komme fra mig, ikke fra mine omgivelser eller arbejdssted. Jeg skal da absolut ikke gøre mig selv til en stjerne, men jeg er da stolt af mig selv, at jeg kom ud i den anden ende, uden piller eller andet. Nu siger jeg heller ikke at alle kan klare det hele selv, men jeg mener man har en forpligtigelse til at tage sit eget liv så alvorligt at man kæmper videre.

Det som jeg også har erfaret, er at lige så vigtigt det er at sige fra, er det at blive en smule egoistisk... Husk at sætte tid af til DIG, brug den på det du kan lide og det du ønsker at lave. Dette er i aller højeste grad vigtigt for din psyke og for din krop. Massage er en rigtig god måde at flytte fokus fra dit hoved ned i din krop. Det er med til at du kan mærke dig selv, at du lærer at lytte til din krops signaler. Massage setter gang i udrensnings prosessen i kroppen, skaber ro og balance. Den fremmer søvnen og giver energi.

Så gør noget godt for dig selv, specielt hvis du er kvinde. Vi kvinder er nu engang udstyret med et omsorgsgen og tænker altid på andre før os selv. Men husk på at skal du være noget for andre, så skal du fylde dit eget bæger først, der efter kan du yde meget mere til dine omgivelser.....

Posted on: 19. januar 2016, by :